Skip Navigation or Skip to Content
logo
Updates

Basisschool Bernadette opent mini-basketbalveld met leden van Attacus

Op woensdag 11 mei opende Basisschool Bernadette het nieuwe basketbalveld op het schoolplein. Onder grote belangstelling van leerlingen, ouders en buurtbewoners werd aan het einde van de schooldag een officiële openingshandeling verricht. Daarbij waren ook jeugdige basketballers van Attacus aanwezig. 

Een basketbalveld was al jaren een diep gekoesterde wens die naar voren kwam in het leerlingenpanel van de school. Zij hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de komst van het prachtige basketbalveld. Als vertegenwoordigers van hun klassen hebben ze in het overleg met de schoolleiding telkens weer die wens naar voren gebracht. Dit schooljaar ontstond er eindelijk de ruimte om de aanschaf en aanleg ook te kunnen bekostigen. Bij de openingsfestiviteiten wisten de kinderen van het leerlingenpanel ook goed aan te geven waar de wens vandaan komt:  “kinderen op basisschool Bernadette vinden het belangrijk om gezond en sportief te zijn door SAMEN actief te sporten”. Dat vindt de school ook belangrijk, zowel in de pauzes op school, maar ook na lestijd. De school stimuleert gezond bewegen dan ook op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van het uitdragen van  ‘Sjors Sportief’, het afvaardigen van teams naar de schoolsporttoernooien, maar ook door het organiseren van de straatspeeldag en de Koningsspelen. 

Omdat het schoolplein een openbare functie heeft kan men hier ook na schooltijd gebruik van maken. Het mini-veld is speciaal ingericht op jeugdige basketballertjes. Waar op veel openbare plekken de baskets op senioren-hoogte hangen is er bij dit veldje rekening gehouden met een bordhoogte voor basketballers tot 12 jaar. 

Voordat de officiële openingshandeling werd verricht nam de voorzitter van Attacus, Roland Simons, ook nog even het woord. Hij benadrukte het belang van het veldje voor zowel leden als niet-leden van de club. Als verrassing deed hij namens Attacus 4 wedstrijd basketballen cadeau aan de school. 

En toen was het officiële moment daar: de twee jongste leden van het leerlingenpanel haalden uit een cadeaudoos met strik een basketbal tevoorschijn. Onder luide aanmoediging mochten ze proberen in de basket te schieten en dat lukte al snel waarmee de openingshandeling voltooid was. De leden van Attacus gaven daarna, begeleid door een stevige muzikale beat, nog een heuse wedstrijd demonstratie weg en lieten zien hoe een shoot-out competitie werkt. Daarmee kwam een einde aan de openingshandeling van het basketbalveld.